Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд визначив перелік товарів, що ввозяться в Україну або переміщуються транзитом без сплати митних платежів

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 27 вересня 2022 року № 1091 затвердив Перелік окремих товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів.

До цього переліку війшли:

1. Товари, опис та коди згідно з УКТЗЕД яких визначені в пункті 20 частини першої статті 282, пункті 4-1 розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" МК, пункті 32 підрозділу 2 та пункті 42 підрозділу 5 розділу XX ПК.

2. Складові (матеріали, вузли, агрегати, устаткування та комплектувальні вироби), що ввозяться на митну територію України в митному режимі імпорту для використання у виробництві товарів оборонного призначення, визначених згідно з пунктом 29 частини першої статті 1 Закону "Про оборонні закупівлі", якщо замовником таких товарів є державний замовник у сфері оборони, опис та коди згідно з УКТЗЕД яких визначені частиною восьмою статті 287 МК.

3. Товари, визначені переліком товарів, під час ввезення яких на митну територію України надається відстрочення сплати митних платежів, згідно з додатком до постанови КМ від 9 березня 2022 р. N 236.

4. Товари, визначені переліком товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування ПДВ, затвердженим постановою КМ від 20 березня 2020 р. N 224.

5. Товари, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних експрес-відправленнях.

6. Товари, що класифікуються за кодами згідно з УКТЗЕД.

Ця постанова набирає чинності з 1 жовтня 2022 р. та втрачає чинність через рік з дня припинення чи скасування воєнного стану, крім пунктів 5 (товари, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних експрес-відправленнях) та 6 переліку (товари, що класифікуються за кодами згідно з УКТЗЕД), які втрачають чинність з 1 лютого 2023 року.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини