Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запровадять дистанційний електронний договір для тих людей, які здійснюють онлайн-покупки

Реклама

Україна приводить своє законодавство у відповідність до європейських вимог і запроваджує дистанційний електронний договір для тих людей, які здійснюють онлайн-покупки. Відповідний проект № 6134 був ухвалений за основу.

Про це розповів народний депутат, голова Комітету ВР із питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

«Тепер продавець буде зобов'язаний під час реалізації своїх товарів дотримуватися законодавства про захист прав споживачів, виписувати чіткі критерії товару - його якість, кількість, характеристики, об'єми тощо - й нести відповідальність у разі його відсутності. Більше того, надаються повноваження обмежувати доступ до інтернет-магазинів, які не виконують ці вимоги», - зазначив парламентарій.

Законопроєкт надає можливість Держпродспоживслужбі звернутися до провайдера з відповідною вимогою, коли будуть зафіксовані факти недотримання певним інтернет-магазином законодавства.

Таким чином посилюється захист споживача, який здійснює онлайн-покупки. Також посилюється відповідальність онлайн-магазинів.

Проектом також пропонується визначити принципи, на яких ґрунтується захист прав споживачів відповідно до принципів ЄС, визначити права та обов'язки споживачів в електронній торгівлі, звільнити суб'єктів господарювання від обов'язку створювати обмінний фонд товарів, надати споживачеві право на зниження ціни або повернення коштів, якщо недолік товару з'являється після ремонту тощо.

Ефективно керуйте компанією з єдиною ІТ-платформою LIGA360. Отримайте максимум інформації, щоб ухвалювати smart-рішення для бізнесу й управляти ризиками. Алгоритми дій, законодавство й аналітика, контроль інфопростору й ключових змін. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини