Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оподаткування податком на прибуток благодійної та гуманітарної допомоги: роз'яснює ДПС

Реклама

ДПС в інформаційному листі № 7/2022 розглянула особливості оподаткування податком на прибуток підприємств операцій з надання безоплатної допомоги, пов'язаної з потребою забезпечення оборони держави.

У листі ви дізнаєтеся:

- що таке благодійна діяльність та гуманітарна допомога;

- про оподаткування податком на прибуток підприємств операцій з надання благодійної, у тому числі гуманітарної, допомоги під час воєнного стану;

- про оподаткування неприбуткових операцій з надання благодійної допомоги під час воєнного стану.

Зокрема, якими будуть податкові наслідки з податку на прибуток для підприємства у разі безоплатного надання ним товарів на користь міської військової адміністрації.

Податківці пояснили, що по операціях з добровільної передачі підприємством спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів, виготовлених відповідно до військових стандартів), технічних засобів спостереження, лікарських засобів та медичних виробів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення, а також інших товарів за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, на користь військовій адміністрації, для потреб забезпечення оборони держави коригування, встановлені п.п. 140.5.9 п. 140.5 ст. 140 ПКУ, не проводяться та об'єкт оподаткування податком на прибуток підприємств не збільшується на вартість таких активів.

Де керівнику знаходити інформацію щодо законодавчих ініціатив та їх впливу на бізнес? Графічні зв?язки у LIGA360:Керівник - це інноваційний інструмент для аналізу правового поля, що показує всі пов?язані документи у візуальній формі. Знаходь найважливіші нововведення й аналітику до них у два кліки, замовивши LIGA360:Керівник.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини