Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рейтинг скарг бізнесу знову очолили податкові проблеми

Реклама

Протягом липня-вересня Рада бізнес-омбудсмена отримала 308 звернень бізнесу та завершила розслідування 146 справ, повідомляє РБО.

У Раді відзначили, що з середини літа 2022 року спостерігалися помітні зміни в тенденціях скарг підприємців. Так, на заміну розповсюдженим у перші місяці війни питанням критичного імпорту, релокації, транскордонної логістики та бронювання працівників, прийшли, притаманні довоєнним часам, «податкові» проблеми бізнесу.

Реєстрація податкових накладних, включення до переліку ризикових платників та невиконання судових рішень склали дві третини (68%) звернень до Ради. Підприємців також турбували випадки недобросовісної поведінки, зокрема бездіяльності та процесуальних зловживань з боку правоохоронних органів -  4%.

Аби зреагувати на зростаючу кількість звернень з податкової та правоохоронної тематики, Рада відновила регулярні засідання Експертних груп з Державною податковою службою України та Офісом Генерального прокурора України.

Також на дев'ятий місяць війни Рада нагадує про відсутність офіційно визначеного переліку територій, де ведуться (велися) бойові дії, та територій, тимчасово окупованих збройними формуваннями рф. Платники з таких територій, зокрема деокупованих областей, не можуть скористатися податковими пільгами.

З повною версією квартального звіту українською та англійською мовами можна ознайомитися тут.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг загдок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні 

Чекали на вигідні ціни на рішення LIGA360? Тільки зараз ви можете замовити максимальний тариф знижкою 50%. Для вибору доступні рішення для керівника, HR, бухгалтера та юриста. Встигніть до 23 листопада. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини