Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ готує план заходів для забезпечення безперервної роботи банківської системи - працюють чергові відділення банків

Реклама

Національний банк перебуває в постійному діалозі з банками, здійснює оцінку поточної ситуації на предмет наявних і потенційних ризиків, щоб своєчасно реагувати необхідними інструментами, повідомив регулятор.

З метою мінімізації цих ризиків, які виникають через руйнування енергетичної інфраструктури, НБУ разом із системно важливими банками впроваджують план заходів для забезпечення безперервності роботи банківської системи на випадок тривалої відсутності електропостачання.

Системно важливими банками визначено перелік 760 чергових відділень, розташованих у Києві та у 275 населених пунктах 22 областей, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання. 

Чергові відділення вже забезпечуються усім необхідним обладнанням та каналами зв'язку для безперервної роботи за відсутності електрики. Реалізуються плани логістичного забезпечення таких відділень додатковим персоналом, касовою технікою, банкоматами, готівкою. 

З метою зниження навантажень на відділення банкам рекомендовано автоматично продовжувати строк дії платіжних карток та відтермінувати повторну ідентифікацію клієнтів.

Наведена інформація стосується роботи системно важливих банків. Перелік чергових відділень постійно уточнюється та оновлюється.

Інші банки також відкривають чергові відділення, які працюють  під час відсутності електропостачання, детальну інформацію про них ви зможете дізнатися в контакт-центрах та на офіційних сайтах банків.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Увага! Акційні ціни на рішення LIGA360 продовжено до 25 листопада. Поспішіть замовити рішення "Преміум" для керівників, юристів, бухгалтерів та HR зі знижкою 50%.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини