Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТРЦ облаштують коворкінги, а на АЗС закуповують старлінки

Реклама

Торгівельні центри в Києві виявилися добре підготовленими до блекауту. За даними Української ради торгівельних центрів, повністю або частково функціонували майже всі великі ТРЦ столиці. Про це розповіли у матеріалі Forbes. 

Зокрема, Lavina Mall та Blockbuster Mall працюють на орендованих генераторах та забезпечили зв'язок Starlink.

Respublika Park також закупили Starlink та планують відкрити коворкінги. CEO Respublika Park Юлія Щаслива розраховує, що він стане точкою збору для мешканців найближчих масивів. «Коворкінг дасть людей, які приходять працювати, - пояснює вона. - Ці люди, проводячи у ньому час, ходитимуть поїсти і щось купити, і можливо, у ньому буде бізнес-сенс, але поки ми за соціальну складову», - розповіла Юлія.

Проте якщо відключення електрики будуть постійними, то ТРЦ, ймовірно, доведеться скорочувати час роботи. «Навіть, якщо орендарі будуть економити цілий день, все рівно їм буде дорого», - пояснює вона. За словами Юлії Щасливої, електрика від дизель-генератора у 2,5 раза дорожче, ніж з мережевого електропостачання. 

Більшість АЗС оснащенні генераторами. 90% АЗС WOG забезпечені резервним джерелом електрики, каже директор із маркетингу мережі WOG Геннадій Карлінський. Протягом найближчих двох тижнів цей показник буде доведений до 100%, додає він. Також у компанії налагоджена система підвозу та ротації персоналу, кожна АЗС забезпечена альтернативними каналами зв'язку, а деякі АЗС будуть додатково забезпечені супутниковим інтернет-зв'язком.  

Понад 70% АЗС ОККО оснащенні генераторами. До кінця року буде 100%, каже пресслужба компанії. Щоб залишатись на зв'язку, ОККО закуповує старлінки на свої АЗС. Компанія встановила 30 старлінків та замовила ще 100. Також на АЗС ОККО можна зняти готівку.

Мережа БРСМ оснашенна генераторами на 50%, але додаткові генератори вже в дорозі, і найближчим часом більше 80% АЗС будуть з генераторами. БРСМ також оснащує старлінками першочергово звільнені території.

Всі станції SOCAR облаштовані генераторами, а середній запас пального на АЗС 7-10 днів.

Нагадаємо, НБУ готує план заходів для забезпечення безперервної роботи банківської системи - працюють чергові відділення банків

Як керівнику отримувати “відфільтровану” інформацію, що впливає на діяльність бізнесу? На дашборді в LIGA360. Моніторинг репутації, новини ринку й діяльність партнерів та конкурентів у зручному візуальному форматі. Замов індивідуально налаштований дашборд прямо сьогодні. 

Увага! Акційні ціни на рішення LIGA360 продовжено до 25 листопада. Поспішіть замовити рішення "Преміум" для керівників, юристів, бухгалтерів та HR зі знижкою 50%. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини