Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ визначив додаткові вимоги до договорів зі споживачами банків та небанківських установ

Реклама

Нацбанк визначив додаткові вимоги до договорів про надання фінансових платіжних послуг, укладених небанківськими надавачами платіжних послуг та банками зі споживачами.

Додаткові вимоги для банків поширюються на договори про надання споживачам таких послуг:

1) залучення у вклади (депозити) коштів та банківських металів;

2) відкриття та ведення поточних рахунків, у тому числі в банківських металах, та рахунків умовного зберігання (ескроу);

3) надання споживчого кредиту;

4) фінансові платіжні послуги.

Зокрема положення опису в договорі про надання споживчого кредиту повинні містити інформацію про умови, що дають змогу змінювати процентну ставку або інші платежі за послуги банку, перелік та вартість супровідних послуг, відомості про відсутність або наявність у банку права передати іншій особі свої права кредитора, інформацію про обов'язок здійснення банком, новим кредитором, а в разі залучення - колекторською компанією фіксування кожної безпосередньої взаємодії з питань врегулювання простроченої заборгованості (у разі виникнення) із споживачем тощо.

Для небанківських надавачів платіжних послуг також окремо зазначені технічні вимоги до договорів (спосіб викладення тексту договору). 

Вищезазначені норми затверджені постановами Правління Національного банку України:

Постанови набирають чинності 30 листопада 2022 року. Для всіх учасників платіжного ринку постановами передбачено перехідний період 3 місяці на приведення своїх договорів у відповідність до нових вимог.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг загдок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини