Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР схвалив законопроєкти про звільнення від сплати мита та ПДВ товарів для відновлення енергетичної інфраструктури

Реклама

Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики схвалив два законопроєкти щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України: № 8196 (про внесення змін до Податкового кодексу) та № 8197 (про внесення змін до Митного кодексу).

Про це повідомив Голова комітету Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

Цими законопроєктами пропонується запровадити короткострокові стимулюючі податкові та митні пільги для відновлення енергетичної інфраструктури.

Так, планується звільнити від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість імпорт обладнання для відновлення критичної інфраструктури, а також двигуни, генератори, статичні електричні перетворювачі, котушки індуктивності, інші запчастини для виробництва електрогенераторних установок.

Прогнозується, що прийняття цього Закону та його реалізація забезпечить відновлення енергетичної інфраструктури України, пошкоджену внаслідок терористичних атак держави-агресора.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини