Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес закликає не запроваджувати ПДВ для українського IT-сектору

Реклама

Бізнес-асоціації різних галузей економіки, стурбовані перспективою відмови від пролонгації звільнення від ПДВ операцій з постачання програмної продукції для українських ІТ-компаній. Про це йдеться у заяві Української Ради Бізнесу.

Наразі у податковому Комітеті ВР розглядається проєкт № 7611, яким запропоновано продовжити на 5 років (до 1 січня 2028 року) звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання програмної продукції.

Представники галузі вважають, що звільнення від оподаткування ПДВ таких операцій є одним із критичних для подальшого існування в Україні багатьох ІТ-бізнесів, які розробляють власні програмні продукти та поширюють їх на вітчизняному ринку. Запровадження для українських компаній оподаткування ПДВ з 2023 року неодмінно призведе до створення нерівних конкурентних умов на користь іноземних компаній та компаній- експортерів ІТ-послуг.

У свою чергу, це матиме наслідком:

  • суттєве зменшення частки вітчизняних ІТ-компаній, які створюють власний програмний продукт саме для українського ринку;

  • скорочення штату працівників та релокацію ІТ-спеціалістів за кордон;

  • припинення існуючих соціальних та благодійних проєктів тощо.

Члени Коаліції Української Ради Бізнесу закликають народних депутатів та представників Кабміну врахувати позицію українського бізнесу щодо законопроєкту № 7611, розглянути його на найближчому засіданні Комітету та рекомендувати Парламенту його прийняття.

В умовах воєнного стану законодавство для бізнесу змінюється щодня. Керівники аналізують очікувані правові зміни з рішенням LIGA360. Тепер результати пошуку можна побачити у вигляді схем і діаграм - щоб швидко виокремити важливі нововведення, роз'яснення та аналітику до них. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини