Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Експортну вартість товарів визначатимуть по-новому: проєкт пройшов перше читання

Реклама

Рада ухвалила за основу законопроект № 8274 щодо встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, які вивозяться за межі митної території України.

Пропонується встановити, тимчасово, у період дії воєнного стану, та протягом одного року з дня його припинення, що митною вартістю товарів, які вивозяться за межі митної території України з поміщенням в митний режим експорту і на які законами встановлено вивізне мито, яке налічується по адвалорным ставках, є ціна товару, відмічена в рахунку-фактурі або рахунку-проформі, але не нижче за ціну товару, визначену на підставі щомісячного моніторингу цін на міжнародних товарних біржах у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Невиконання декларантом або уповноваженим ним обличчям таких умов буде підставою для відмови в митному оформленні.

Очікується, що прийняття цього законопроекту дозволить збільшити надходження до Державного бюджету, оскільки чинна редакція Митного кодексу України не дозволяє контролюючим органам порівнювати задекларовану вартість товарів, які експортуються з України, з цінами, що встановлені на такі товари на світових біржах.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Настрой моніторинг згадок в ЗМІ, змін конкурентів, законодавства і статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини