Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада планує запровадити електронний акциз на алкоголь та цигарки

Реклама

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкти № 8286 та № 8287 щодо введення електронної акцизної марки на алкогольні та тютюнові вироби та рідини, що використовуються в електронних сигаретах.

Голова фінансового комітету ВР Данило Гетманцев раніше заявив, що ця законодавча ініціатива спрямована на протидію незаконному виробництву та обігу таких підакцизних товарів і сприятиме збільшенню надходжень від акцизного податку.

Законопроєкт передбачає запровадження електронної марки акцизного податку, яка є унікальним графічним елементом, штрих-кодом швидкого реагування - QR-код.

Саме QR-код підтверджує сплату акцизного податку, легальність виробництва, ввезення, зберігання, транспортування та реалізації таких товарів і, відповідно, дозволяє ідентифікувати продукцію і відстежити її переміщення від виробника/імпортера до кінцевого продавця у роздрібній мережі, включаючи перевізників таких товарів.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, до другого читання документ буде суттєво доопрацьований. Розробляти та впроваджувати систему буде Мінцифри. У громадян з'явиться можливість перевірити через Дію оригінальність продукції.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини