Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водіїв можуть зобов'язати сезонно замінювати шини на авто - проєкт

Реклама

З метою зниження дорожньо-транспортного травматизму депутати пропонують перейняти досвід країн Європи та зробити наявність зимової гуми обов'язковою. Відповідний проєкт № 8369 зареєстровано у Верховній Раді.

Правила дорожнього руху в Україні не вказують, коли міняти шини на зимові в автомобілях. Кожен водій повинен сам потурбуватися цим питанням. Виробники гуми рекомендують замінювати літню гуму на зимову після того як середньодобова температура повітря триматиметься нижче, ніж плюс 7 градусів, але деякі водії дотримуються не температурного, а календарного критерію зміни шин.

Проектом акту пропонується заборонити участь у дорожньому русі з 1 листопада по 31 березня:

  • транспортних засобів, які мають максимальну технічно допустиму масу не більше ніж 3,5 тонни, які не обладнані усесезонними та/або зимовими шинами на всіх колесах транспортного засобу.

  • транспортних засобів, які мають максимальну технічно допустиму масу більше ніж 3,5 тонни, які не обладнані зимовими шинами на всіх колесах транспортного засобу.

Крім цього, пропонується встановити адміністративну відповідальність за керування транспортним засобом, не обладнаним сезонними шинами - штраф в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини