Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні побудують два нові атомні енергоблоки

Реклама

На Хмельницькій АЭС побудують два нові атомні реактори за американською технологією АР1000®.

Відповідне розпорядження Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 20 січня.

«Будівництво реакторів АР1000® американської компанії Westinghouse в Україні є потужною крапкою у завершенні співробітництва із росією у сфері атомної енергетики. Сьогодні Кабмін ухвалив рішення про те, що ми починаємо розробку технічної документації щодо нового типу реакторів, які в Україні ніколи не будувалися. Тобто ми закінчили еру створення атомної генерації за радянською технологією» - зазначив Міністр енергетики Герман Галущенко.
Завершити будівництво та запустити нові енергоблоки планують у 2030 - 2032 рр., хоча на строки може вплинути перебіг воєнних дій. Вартість одного енергоблока становить близько 5 млрд доларів США.

Довідково:
Реактор АР1000® компанії Westinghouse - це реактор ІІІ+ покоління, який має суттєві переваги у порівнянні з радянським ВВЕР-1000 (сьогодні в Україні експлуатуються 13 таких енергоблоків), особливо за рівнем безпеки, технічними та економічними показниками.

За матеріалами Міненерго.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини