Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Офіс Президента пропонує заборонити продаж підакцизних товарів, у тому числі сигарет та алкоголю, за готівкові кошти

Реклама

Офіс президента виступив з пропозицією заборонити купівлю сигарет та алкоголю за готівку. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма під час брифінгу, передає ЛІГА.Бізнес.

За його словами, акцизний податок може стати одним із компенсаторів для майбутньої податкової реформи в Україні, яку лобіює Офіс Президента.

"Ми розглядаємо підвищення оподаткування шкідливого споживання. Це тютюн, алкоголь і викопне паливо. В рамках реформи ми будемо приводити ставки податків до середньоєвропейських рівнів", - зазначив чиновник.

Він додав, що підвищення акцизів потрібно буде проводити у комплексі з покращенням адміністрування податків.

"Ми плануємо дві фундаментальних зміни. Перше - це електронний акциз. Не допотопні акцизні марки, які клеяться на пачки, а унікальний QR-код... Другий концепт ми ще обговорюємо, рішення не прийняли. Але щоб ця система запрацювала, нам потрібно перевести розрахунки за підакцизні товари виключно в безготівковий формат, тобто в оплату карткою", - сказав Шурма.

Він зазначив, що такий формат де-факто вже випробували під час паливної кризи навесні 2022 року.

"Всі постачальники пального перевели клієнтів на оплати картками і на оплати через застосунок. Думаю, дискомфорт тривав тиждень-два. Далі всі адаптувалися. Це дозволило обілити обіг пального. Я упевнений, що це ж відбудеться з тютюном і алкоголем", - резюмував заступник керівника ОП.

Читайте також: Як бізнес бачить реалізацію податкової реформи.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини