Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державний енерготрейдер розроблятиме із турецькою Karpowership проект електропостачання від енергокораблів

Реклама

Державний енерготрейдер АТ «Енергетична компанія Україна» (АТ «ЕКУ») підписав із турецькою компанією Karpowership меморандум про взаєморозуміння та співробітництво у сфері електропостачання та використання плавучих електростанцій для подолання енергодефіциту в Україні.

Компанії спільно з національними та міжнародними організаціями планують розробити проект щодо фінансування та запуску 500 МВт електричної потужності від енергокораблів. Цією потужності може бути достатньо для забезпечення електроенергією 1 млн сімей в Україні.

В рамках співпраці розглядаються у тому числі варіанти розташування енергокораблів біля берегів Молдови та Румунії, приєднання до їх електромереж та передачі струму до енергосистеми України через міждержавні лінії електропередачі. Для оцінки зазначеної можливості планується залучити уряди Молдови та Румунії.

Где топ-менеджерам читать информацию? Новости, изменения законодательства и информация о контрагентах - доступны в LIGA360. Закажите LIGA360 для бизнеса, чтобы совместно находить эффективные решения.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини