Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС затвердив граничні ціни та запровадив ембарго на морський імпорт російських нафтопродуктів

Реклама

5 лютого Європейський Союз ввів ембарго на морський імпорт російських нафтопродуктів: дизелю, бензину, авіагасу, мазуту тощо, передає Liga.net.

Ембарго не стосуватиметься постачання нафтопродуктів до Болгарії (до кінця 2024 року), Хорватії (тільки газойль, до кінця 2023 року) та країн Євросоюзу, у яких немає виходу до моря.

Також з 5 лютого почали діяти дві граничні ціни на постачання російських нафтопродуктів до третіх країн. Для дизеля поріг встановлений на рівні $100 за барель та мазуту - $45.

Вони дозволяють надавати послуги, пов'язані з морськими перевезеннями (технічна допомога, страхові та брокерські послуги, фінансування чи фінансова допомога тощо), тільки для тих партій, які коштують дешевше ніж встановлені обмеження.

Для суден з російськими нафтопродуктами, які були придбані та завантажені на танкери до 5 лютого 2023 року та вивантажені до 1 квітня 2023 року, передбачено перехідний період у 55 днів.

За оцінками експертів, обмеження цін на російську нафту коштує державі-агресору 160 млн. євро (172 млн. доларів) на день. Втрата доходу після запровадження обмежень на російські нафтопродукти може зрости до 260 млн. євро (280 млн. доларів) на день, пише Данило Гетманцев.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини