Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для реєстрації місцезнаходження юрособи потрібно буде отримати згоду власника приміщення - проєкт

Реклама

У Верховній Раді зареєстрували проєкт № 8418, який пропонує спростити процедури зміни відомостей про місцезнаходження юридичної особи.

У пояснювальній записці до проєкту зазначили, що чинне законодавство України не містить прямої заборони використовувати місце проживання фізичної особи як адресу юридичної особи, а Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» не передбачено обов'язок отримання згоди власника приміщення, квартири, будинку для здійснення реєстрації юридичної особи за адресою його власності. Така ситуація стала наслідком реєстрації юридичних осіб без відома власників приміщення. Листування контролюючими органами здійснюється на фактичну адресу юридичних осіб, вказану в реєстрі, що створює додаткові незручності власникам приміщення. Таким чином, постає необхідність вимагати захисту порушеного права власності.

Проект закону передбачає наступні зміни:

- виключення відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про місцезнаходження юридичної особи на підставі заяви власника приміщення у разі реєстрації такої особи без його відома;

- звільнити власника приміщення від сплати адміністративного збору за внесення змін до відомостей про юридичну особу щодо виключення відомостей про місцезнаходження юридичної особи.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини