Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торговці культурними цінностями зобов'язані стати на облік у Держфінмоніторингу

Реклама

Уряд постановою від 17.02.2023 № 144 ухвалив зміни до Порядку подання інформації для взяття на облік (зняття з обліку/поновлення на обліку) суб'єктів первинного фінансового моніторингу, реєстрації та подання суб'єктами первинного фінансового моніторингу Державній службі фінансового моніторингу інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, іншої інформації, що може бути пов'язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення.

Відтепер суб'єкти господарювання, які здійснюють торговельну діяльність культурними цінностями та/або надають посередницькі послуги в такій діяльності, зобов'язані стати на облік у Держфінмоніторингу як суб'єкти первинного фінансового монітрингу не пізніше дня встановлення ділових відносин з клієнтом (проведення фінансової операції) у випадках, визначених статтею 10 Закону про фінмоніторинг.

Нагадуємо, подання суб'єктом будь-якої інформації Держфінмоніторингу здійснюється в електронній формі до єдиної інформаційної системи з використанням складових е-кабінету: особистого кабінету або прикладного програмного інтерфейсу.

Якщо подати інформацію в електронній формі не можливо, суб'єкт подає її в паперовій формі шляхом надсилання заповненої візуальної форми повідомлення поштою з повідомленням про вручення поштового відправлення або вручення під розписку.

Читайте також: Фінмоніторинг-2022: все, що потрібно знати підприємцям.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360:Compliance. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини