Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна застосує санкції до усіх російських банків та фінансових установ

Реклама

Президент України вніс до Ради постанову №9045 про затвердження рішення РНБО від 22.02.2023 про застосування секторальних спеціальних економічних санкцій до фінансових установ рф.

Рішенням РНБО пропонуються застосувати строком на 50 років секоторальні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до всіх банків, що зареєстровані/мають місцезнаходження в РФ, в тому числі центрального банку Російської Федерації, небанківських кредитних організацій, операторів платіжних систем, професійних учасників фондового ринку, страхових компаній, інвестиційних фондів та інших установ, що зареєстровані/мають місцезнаходження в РФ, які надають фінансові послуги, зокрема: зупинення операцій з активами, заборона встановлення та підтримання ділових відносин, вчинення правочинів із фінансовими установами, придбання цінних паперів та інших фінансових інструментів, здійснення інвестицій на їх користь, зупинення переказів, здійснення розрахунків, зарахування коштів, анулювання реєстрації НБУ.

Також санкції передбачають заборону фізичним та юридичним особам вчиняти дії, які призводять до уникнення обмежень.

Відповідно до частини 2 статті 5 Закону України про санкції рішення щодо застосування секторальних санкцій вводиться в дію указом Президента України та затверджується протягом 48 годин з дня видання указу Президента України постановою Верховної Ради України. Відповідне рішення набирає чинності з моменту прийняття постанови Верховної Ради України і є обов'язковим до виконання.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає історію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв?язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини