Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Закон про звільнення від ПДВ та мита коптерів, тепловізорів та рацій підписано Президентом

Реклама

Президент України підписав ухвалені раніше Верховною Радою закони щодо сприяння ввезенню на територію України безпілотних літальних апаратів і деяких інших товарів (проекти № 8360, № 8361-д).

Закони тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, але не більше ніж до 1 січня 2024 року, звільнять від оподаткування ввізним митом і ПДВ:

  • безпілотні літальні апарати,

  • оптичні приціли, коліматорні приціли (коліматори),

  • приціли нічного бачення або тепловізійні приціли,

  • тепловізійні біноклі та монокуляри, прилади нічого бачення (біноклі та монокуляри),

  • переносні радіостанції, що ввозяться на митну територію України для вільного обігу підприємствами або громадянами, у тому числі переміщуються (пересилаються) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях

Пільги не застосовуватимуться до товарів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом і державою-агресором, і ввозяться з такої території та з окупованої території України.

Крім того передбачається, що пропуск через митний кордон, митний контроль і митне оформлення перелічених вище товарів здійснюватиметься в першочерговому порядку без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, у тому числі заходів державного експортного контролю (окрім товарів, спеціально призначених або модифікованих для військового використання).

Зміни запрацюють з дня, наступного за днем опублікування законів.

Бізнес не устигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Мониторьте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси і діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини