Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП оштрафувала чергове обленерго за недотримання графіків відключень електропостачання

Реклама

НКРЕКП завершила перевірки двох операторів систем розподілу (ОСР) щодо дотримання ними принципів соціальної справедливості та недискримінації при складанні графіків відключень від електропостачання, повідомила пресслужба регулятора.

21 лютого 2023 року на своєму засіданні НКРЕКП розглянула питання про підсумки позапланових виїзних перевірок АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» та ПРАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО».

За результатами прийнято рішення застосувати до АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» санкцію у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн. за численні порушення при складанні та застосуванні графіків відключення електроенергії споживачам.

Разом з тим, НКРЕКП вирішила застерегти ПРАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО» щодо недопущення надалі недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

При цьому Комісія відзначає покращення ситуації з електропостачанням в цілому по Україні через бездефіцитний баланс в енергосистемі, який має місце протягом останнього часу.

Нагадуємо, раніше НКРЕКП оштрафувала ПрАТ «ЛЬВІВОБЛЕНЕРГО», ПрАТ «ЗАКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» та ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ РЕГІОНАЛЬНІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» та ще п'ять обленерго.

Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Законодавство й моніторинг змін енергоринку, перевірка контрагентів з України та Великобританії, відповіді експертів щодо ліцензій, перевірок, мита і податків. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини