Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри пропонує повернути пільгу з ПДВ резидентам "Дія.City"

Реклама

Пільга, яка звільняла компанії IT-сектора від сплати ПДВ упродовж останніх 10 років і припинила діяти з 1 січня 2023 року, може бути повернута для резидентів "Дія.City". Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

"Наразі тривають консультації... Ми запропонували, що давайте хоча б для резидентів "Дія.City". Ця ініціатива надходила від IT-асоціацій, інших гравців. Вони запропонували такий підхід", - сказав Борняков.

За його словами, спочатку проводилися переговори з Мінфіном та Комітетом ВР щодо продовження пільги для всіх компаній, але вони відмовляються, посилаючись на МВФ, а також на те, що, на їхнє переконання, бюджет втрачає надходження, які міг би отримувати.

Мінцифри підтримує обидва варіанти: і продовження дії пільги тільки для резидентів "Дія.City", і її повернення для всіх.

Нагадаємо, Мінфін не підтримує відновлення податкових пільг для ІТ-компаній

Податкова пільга, якою продуктові ІТ-компанії звільнялися від сплати ПДВ скасована з 1 січня 2023 року, як це вплине на галузь?

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини