Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Службові особи відомого банку підозрюються у сприянні ігровому бізнесу в ухиленні від сплати 400 млн грн податків

Реклама

Бюро економічної безпеки спільно із Службою безпеки викрило схему ухилення ігровим бізнесом від сплати податків в особливо великих розмірах за сприяння посадових осіб відомого банку. Про це повідомляють пресслужби БЕБ та СБУ.

В схемі були задіяні службові особи банку, понад 20 підконтрольних йому суб'єктів господарської діяльності та компанії-оператори грального бізнесу.

Нещодавно НБУ позбавив цей банк ліцензії та розпочав процедуру його ліквідації через факти численних фінансових махінацій.

Схема ухилення від сплати податків була налагоджена через підконтрольні неліцензовані дзеркальні вебресурси Інтернет казино та беттінгу. Їх налаштували на приймання платежів із використанням «міскодингу» та розірваних грошових переказів.

Для поповнення акаунтів, створених на неліцензованих сайтах азартних ігор та беттінгу в мережі Інтернет, готівкові кошти вносилися через мережу терміналів самообслуговування. У подальшому кошти зараховувалися на розрахункові рахунки компаній-операторів ігрового бізнесу, навіть у випадках перевищення ліміту обороту. Згадані юридичні особи перебувають на спрощеній системі оподаткування та не зареєстровані платниками податку на додану вартість.

Слідством встановлено, що обсяг переведених через банк коштів склав майже 20 млрд гривень, з яких не сплачено орієнтовно 400 млн грн податків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини