Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Advantage Ukraine скерувала до DFC перші інвестиційні проекти щодо фінансування та страхування воєнних ризиків

Реклама

Команда інвестиційної платформи Advantage Ukraine, що функціонує у партнерстві з Мінекономіки, підготувала та скерувала перші інвестиційні проекти на розгляд Американської корпорації з фінансування міжнародного розвитку (DFC) щодо фінансування та страхування воєнних ризиків. Про це повідомив заступник Міністра економіки України.

“Наразі перші п'ять проектів прийнято до розгляду DFC. Зокрема, це проекти українських інвесторів у секторах будівництва, виробництва, e-commerce та житлової нерухомості - загальною сумою $430 млн. Кожен з них буде оцінюватися окремо. Також проект кредитування іноземного інвестора з виробництва будівельних матеріалів на декілька мільйонів. Окремо в обробці є кілька проектів на ранній стадії опрацювання, які Advantage Ukraine сподівається незабаром передати DFC, зокрема це проекти в секторах логістики, глибокої агропереробки, енергетики, тваринництва та виробництва будівельних матеріалів”, -  додав він.

Нещодавно DFC оголосила про готовність мобілізувати понад $1 млрд приватного капіталу для підтримки економіки України.

Мінекономіки та DFC взаємодіють щодо підготовки та формування списку інвестиційних проектів за допомогою Advantage Ukraine. Проектна команда ініціативи працює за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та здійснює попередній відбір проектів, співпрацюючи із заявниками.

USAID надало $13 мільярдів прямої бюджетної підтримки, допомагаючи Уряду України; $1,4 млрд гуманітарної допомоги для порятунку життів і забезпечення нагальних потреб українського народу; і понад $800 мільйонів на ініціативи, спрямовані на розвиток.

“З точки зору закладення фундаменту для сталого відновлення України після війни, одним із ключових пріоритетів для України є залучення прямих іноземних інвестицій. USAID підтримує Уряд України в зусиллях, спрямованих на мобілізацію капіталу, як капіталу приватного сектору, так і капіталу на пільгових умовах, який можуть надати міжнародні фінансові організації та організації розвитку”, - зазначила під час зустрічі Наталія Петрова, менеджерка проєкту Офісу економічного зростання USAID.

LIGA360 допомогає бізнесам зростати. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць LIGA360 за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів роботи, які необхідні вашим менеджерам, юристам, бухгалтерам та HR. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини