Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 20 березня діє новий термін проведення документальних перевірок бюджетного відшкодування ПДВ

Реклама

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомило про зміну терміну проведення документальних перевірок бюджетного відшкодування ПДВ.

Так, Законом від 7 лютого 2023 року № 2918-IX внесено зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких виключається положення абз. п'ятнадцятого п. 69.2 підрозділу 10 розділу ХХ ПК, яким передбачено проведення позапланових документальних перевірок заявлених сум ПДВ до бюджетного відшкодування понад 100 тис. грн протягом 60 календарних днів, що настають після закінчення граничного терміну проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку.

У зв'язку з цим термін проведення документальних перевірок бюджетного відшкодування ПДВ на суму більше 100 тис. грн з підстав за пп. 78.1.8 ПК становитиме до 30 календарних днів після закінчення строків на проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку.

Зазначені зміни діють з 20 березня 2023 року.

Як підготуватися до перевірок держорганів? З рішенням LIGA360. Практичні рекомендації, докладні алгоритми дій й відповіді на питання щодо перевірок. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини