Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді пропонують запровадити механізми страхування експорту продовольчої продукції під час воєнного стану

Реклама

У Верховній Раді зареєстрували проєкт № 9146, яким пропонуються зміни до статті 13 Закону України «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності» щодо гарантування іноземного інвестування в переробну промисловість України та страхування експорту продовольчої продукції під час воєнного стану.

Законопроект передбачає запровадження тимчасових стимулів для підтримки основних експортних груп української продукції, а саме:

1) розповсюдити дію ЕКА на підтримку експорту товарів за УКТ ЗЕД 0102-0104 (ВРХ, свині, вівці, кози), 0201-0204 (телятина, свинина, баранинка, козятина), 0207 (м'ясо птиці), 0401 (молоко), 1001 (пшениця), 1201 (соя), 1205 (ріпак), 1507 (олія соєва), 1512 (олія соняшникова), 2306 (макуха).

2) дозволити страхування товари згідно цих пунктів УКТ ЗЕД від випадків простою, затримки, несвоєчасного виконання договору, що полягає у компенсації витрат на оплату пені, штрафів за договором (контрактом) або додаткових логістичних витрат з причин воєнних дій.

Це дозволить підтримати виробників агропродукції, виробників-експортерів та здешевити вартість страхування за вказаним напрямом через можливість відшкодування до 85% страхової виплати. В цілому реалізація цього проекту дозволить агровиробникам та експортерам бути менш залежними від форс-мажорних обставин логістичного характеру.

Аграрний бізнес потребує комплексного захисту. Рішення LIGA360 - ваш надійний помічник для вчасного реагування на рейдерські атаки, суперечливі законодавчі зміни та зміни контрагентів. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини