Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розблокування податкових накладних: які документи найчастіше беруться до уваги ДПС

Реклама

У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області нагадали, що 11.03.2023 набрали чинності зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, внесені постановою КМ від 23 грудня 2022 року № 1428.

Податківці зазначили, що перелік документів, які найчастіше беруться до уваги ДПС під час розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, може включати:

  • договори, зокрема зовнішньоекономічні контракти, з додатками до них;

  • договори, довіреності, акти керівного органу платника податку, якими оформлено повноваження осіб, які одержують продукцію в інтересах платника податку для здійснення операції;

  • первинні документи щодо постачання/придбання товарів/послуг, зберігання і транспортування, навантаження, розвантаження продукції, складські документи, інвентаризаційні описи, у тому числі рахунки-фактури/інвойси, акти приймання-передачі товарів (робіт, послуг) з урахуванням наявності певних типових форм і галузевої специфіки, видаткові накладні;

  • розрахункові документи та/або банківські виписки з особових рахунків;

  • документи щодо підтвердження відповідності продукції (декларації про відповідність, паспорти якості, сертифікати відповідності), наявність яких передбачено договором та/або законодавством.

Наголошується, що вказаний перелік не є вичерпним.

Як фінансовому директору знаходити ефективні рішення? Актуальна база аналітики й законодавства є у LIGA360. Отримай повноту інформації, щоб: передбачати фінансові ризики, контролювати подання звітності, здійснювати податкове планування. Замов презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини