Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк змінив порядок видачі ліцензій небанківським установам на здійснення валютних операцій

Реклама

Національний банк України оновив порядок видачі ліцензій на здійснення валютних операцій небанківськими установами. 

В оновленому порядку виключено низку «дублюючих» вимог, що вже перевірялися на етапі первинного ліцензування небанківської установи для надання аналогічних послуг у національній валюті, а також передбачена електронна форма комунікації заявника з НБУ.

Переоформити чинні ліцензії можна у спрощеному порядку, якщо:

  • небанківська установа станом на 4 квітня 2023 року мала чинну ліцензію на здійснення валютних операцій з переказу коштів.

  • до 1 травня 2023 року небанківська установа звернулась до Національного банку за отриманням ліцензії на надання фінансової платіжної послуги з переказу коштів без відкриття рахунку.

  • небанківська установа пройшла процедуру авторизації діяльності з надання такої фінансової платіжної послуги відповідно до вимог Закону про платіжні послуги

В оновленому порядку видачі ліцензій на період дії воєнного стану та до стабілізації валютного ринку передбачено можливість видачі ліцензії лише на здійснення валютних операцій з переказу коштів без відкриття рахунку (як це здійснювалося з урахуванням Закону про платіжні системи та переказ коштів в Україні).

Відповідна постанова НБУ від 31  березня 2023 року № 43 набуло чинності з 4 квітня 2023 року.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини