Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Київміськбуд" очікує, що місто викупить у нього нерухомість на 300 млн грн Новини компаній

Реклама

Будівельна компанія «Київміськбуд» зможе відновити роботи на будмайданчиках за умови фінансового оздоровлення компанії, зокрема, викупу на потреби міста нерухомості на 300 млн грн. Про це повідомив президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір на своїй сторінці у ФБ.

За його словами, на ринку нерухомості відбувається подорожчання будматеріалів, скорочення кількості кваліфікованих кадрів та практично повна відсутність продажів.

«З цих причин взимку «Київміськбуд» був змушений призупинити роботи на будмайданчиках. Додалося ще відключення світла, але відсутність продажів і несплата «розстрочниками» все ж таки першочергове», - пояснив Ігор Кушнір.

Він зазначив, що за рік повномасштабної війни "Київміськбуд" вичерпав певну кількість запасів, однак, на сьогоднішній день, робиться все можливе, аби фінансове здоров'я компанії було відновлено, і компанія почала будувати нормальними темпами.

Так, очікується, що у компанії викуплять нерухомості на 300 млн грн на потреби міста. Також на розгляді комісій міськради перебуває рішення щодо докапіталізації "Київміськбуду" на 1 млрд грн. Крім того, проводиться «щільна» робота з банками.

«Переконливо прошу людей, які купили нерухомість на виплат, платити. Борг за такими договорами на сьогодні становить близько 326 млн грн. Розумію, що ви скажете «почніть будувати, почнемо платити». Але сьогодні для того, аби почати будувати, нам важлива кожна гривня. Тож прошу це зробити. Ми в одному човні. Підкреслю, що ці кошти підуть виключно на добудову того конкретного комплексу, у якому ви купили квартиру», - написав президент компанії.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини