Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС нагадали про відповідальність за необгрунтоване підвищення цін на товари

Реклама

У Державній податковій службі нагадали, що стежать за встановленням цін під час війни та попередили про відповідальність у випадку їх необґрунтованого підвищення.

«Контроль за цінами є одним із пріоритетних напрямів роботи податкових органів, адже вартість деяких товарів, зокрема, продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, та лікарських засобів суттєво впливає на добробут населення, особливо в умовах воєнного стану», - зазначається у повідомленні пресслужби ДПС.

Станом на 01.04.2023 ДПС організовано, а територіальними органами проведено 491 фактичну перевірку, за результатами якої виявлено порушень законодавства, контроль за яким здійснюють податкові органи, на загальну суму понад 296,2 млн грн, з яких 245,9 млн грн - за порушення вимог законодавства про ціни та ціноутворення.

Податківці наголосили на неприпустимості необґрунтованого підвищення цін на товари, що мають істотну соціальну значущість для населення, та попередили про встановлену законодавством відповідальність.

У ДПС нагадали, що Законом від 1 квітня 2022 року № 2173-IX внесено зміни до норм Податкового кодексу, якими, зокрема, розширено повноваження податкових органів на період дії воєнного стану.

Відповідно до п.п. 69.27 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідних положень» ПК тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, податкові органи здійснюють державний контроль (нагляд) та спостереження у сфері ціноутворення відповідно до Закону «Про ціни і ціноутворення» з урахуванням особливостей, встановлених цим пунктом.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини