Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продуктові ритейлери та виробники погодили обмеження строків розрахунків

Реклама

Внаслідок довготривалих перемовин найбільші мережі держави взяли на себе зобов'язання щодо обмеження строків розрахунків з постачальниками за базовими харчовими продуктами (хліб, крупи, цукор, борошно, яйце тощо) 30-а днями. Про це повідомив очільник податкового Комітету ВР Данило Гетманцев у своєму Telegram-каналі.
Відповідний Меморандум наразі спрямовується до АМКУ і набуде чинності після його погодження.

26 лютого 2022 року Уряд постановою № 160 встановив для торговельних мереж і магазинів максимальний строк розрахунків за поставлені продовольчі товари (соціально значущі продукти) - десять календарних днів з дня виставлення постачальником таких продуктів рахунка для оплати за поставлену продукцію.

Як повідомляє Forbes, мережі заявляли, що в умовах війни вони зазнають значних збитків через держрегулювання, також це впливає на ціни. Ритейлери просили уряд скасувати регулювання цін із граничними надбавками на соціально значущі продукти та збільшити термін розрахунків із постачальниками української продукції з десяти до 30 днів.

Хочете захистити бізнес від ризиків та підвищити ефективність? Придбайте рішення LIGA360 для 10 фахівців за ціною 3! Захист від бізнес-ризиків, потужності AI для ухвалення рішень, зручні інструменти для керівника, юриста, бухгалтера, HR. Замовте на акційних умовах прямо зараз.  

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини