Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фермери зможуть отримати компенсацію за насіння не генномодифікованої сої

Реклама

В Україні стартував проєкт з підтримки малих фермерів, які вирощують сою з оригінального насіння. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Проєкт ініціювала Асоціація «Дунайська Соя», щоб показати переваги оригінального насіння сої відносно генномодифікованого.

Відповідно до його умов, аграрії отримають 15% компенсації за придбане оригінальне сертифіковане насіння сої під посівну кампанію-2023. У проєкті можуть взяти участь виробники із загальним земельним банком до 1 тисячі га, кінцевими бенефеціарними власниками яких є громадяни України.

Також фермерам нададуть агрономічний супровід з боку фахівців Асоціації в рамках впровадження програми «Протеїнового партнерства».

На думку Асоціації, така підтримка стимулюватиме українських аграріїв вирощувати не генномодифіковану сою і сприятиме розвитку потенціалу малих фермерів.

Період проведення проєкту: з 3 квітня по 31 липня 2023 року включно.

Деталі, перелік документів та інструкція щодо участі за посиланням.

Довідково:

Асоціація «Дунайська Соя» реалізує свою діяльність за підтримки Австрійської Агенції з Розвитку. Проєкт "Протеїнове партнерство" - ініціатива, покликана сприяти збільшенню обсягу не-ГМ сої, виробленої сталим способом, у Сербії, Боснії та Герцеговині, Молдові та Україні.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини