Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк анулював ліцензії страховій компанії через непрозору структуру власності

Реклама

Рішенням правління Національного банку від 27 квітня, яке набирає чинності з 28 квітня, анульовано АТ "Просто-Страхування" ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів) у зв'язку з тим, що структура власності страховика не відповідає вимогам законодавства України. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Як зазначається, невідповідність структури власності небанківської фінансової установи вимогам законодавства є підставою для анулювання ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг відповідно до статті 381 Закону "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Згідно з останньою поданою АТ "Просто-Страхування" звітністю за 2022 рік станом на 31 грудня 2022 року обсяг страхових премій компанії становив 204 931 тис. грн, вартість активів - 568 122 тис. грн, страхові резерви - 175 885 тис. грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,6% від загального обсягу ринку (в тому числі зі страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів (за внутрішніми договорами) - 1,52%).

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов'язань за договорами про надання фінансових послуг.

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях, з якими співпрацюєте? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу на ІТ-платформі LIGA360. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі провадження чи участь в тендерах. Замовте презентацію LIGA360:Керівник за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини