Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ дозволив "Vodafone Україна" купити інтернет-провайдера "Фрінет"

Реклама

Компанія «Vodafone Україна» отримала дозвіл Антимопольного комітету на придбання частки в статутному капіталі інтернет-провайдера «Фрінет», що забезпечить покупцю набуття контролю над вказаним об'єктом придбання. Відповідне рішення АМКУ ухвалив 25 травня 2023 року, повідомляє його пресслужба.

У Комітеті наголошують, що частки Групи Покупця на відповідних регіональних ринках є незначними. Тож, в результаті здійснення концентрації сукупні частки учасників концентрації на регіональних ринках послуг фіксованого доступу до мережі Інтернет фізичним та юридичним особам у відповідних географічних межах не перевищуватимуть 15-21 відсотків.

«Враховуючи наявність значної кількості провайдерів послуг доступу до мережі Інтернет юридичним та фізичним особам, та, відповідно, високу конкурентну боротьбу за споживача, у тому числі шляхом встановлення більш привабливих цін на послуги доступу до мережі Інтернет, застосування останніх технологічних досягнень, маркетингових активностей тощо, потенційний споживач не обмежений у виборі провайдера вказаних послуг та обирає його, орієнтуючись не тільки на ціну, але й на якісні характеристики», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, АМКУ дійшов висновку, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України та надав відповідний дозвіл.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об?єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини