Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують повернути виплату середнього заробітку за місцем роботи мобілізованим

Реклама

Група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт № 9447 щодо врегулювання питання виплат середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу, що проводяться за рахунок коштів Держбюджету.

Цим законопроєктом пропонується внести зміни до статті 119 Кодексу законів про працю у частині повернення виплати середнього заробітку працівникам, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом.

При цьому роботодавцям зазначених працівників пропонується компенсувати виплату середнього заробітку за рахунок коштів Державного бюджету.

На думку ініціаторів законопроєкту, його прийняття запровадить збільшення доходів фізичним особам призваним на військову службу, сприятиме покращенню фінансового стану підприємств, установ, організацій, фермерських та сільськогосподарських підприємств, фізичних осіб - підприємців. Також зазначені додаткові гарантії захищають права мобілізованих працівників.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини