Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Українські та польські урядовці змогли знайти спільну мову і працюють над конструктивним рішенням по розблокуванню кордону

Реклама

28 лютого відбулися переговори українських урядовців з Міністрами розвитку і технології Польщі Кшиштофем Гетманем і сільського господарства Чеславем Секерським. Про це повідомив торговий представник України, заступник Міністра економіки Тарас Качка.

За словами торгпреда, сторони змогли знайти спільну мову і працюють над конструктивним рішенням, як розблокувати кордон і врахувати інтереси фермерів Польщі і України. Поки без деталей, але конструктивне рішення можливе.

Ті підходи, які запропонував Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виcтупу на польсько-українському кордоні, є важливими для побудови можливого порозуміння.

"За всі 4 години переговорів опція закриття кордону не згадувалась. Як досить чітко сказав Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск - це було би дуже болісним рішенням для наших економік. Припинити навіть на день торгівлю, яка в річних параметрах становить 11,7 млрд доларів (а за полською статистикою навіть більше) - це надто болісно. Не кажучи вже про транзит, який є життєво важливим для України", - додав заступник міністра економіки.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини