Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закони про боротьбу з "чорним зерном" підписано Президентом

Реклама

18 червня Президент підписав проекти законів  № 10168-2 та № 10169-2, ухвалені Верховною Радою ще 9 травня.

Законами пропонується запровадити механізми, які мінімізують можливості для зловживань при експорті аграрної продукції, що забезпечить більші валютні надходження до держави та позитивно впливатиме на стабільність національної валюти.

Змінами до Податкового кодексу надається право Кабміну запроваджувати режим експортного забезпечення щодо окремих видів аграрної продукції. У такому разі встановлюється заборона експорту таких товарів компаніями, які не є платниками ПДВ.

Також буде заборонятися експорт таких товарів за цінами нижчими, ніж мінімально допустимі експортні ціни, яку визначатиме Мінагрополітики.

Зміни до Митного кодексу передбачають, що фактурна вартість визначеної аграрної продукції не може бути нижчою за мінімальну допустиму експортну ціну.

У Мінагрополітики вже обговорили механізми визначення мінімальних цін на експорт продукції.

«Запровадження законів щодо мінімальних цін на експорт сільгосппродукції створить механізми для боротьби з тіньовим експортом зернових та олійних культур. І встановить чіткі правила для всіх учасників ринку. Зараз Мінагрополітики розробляє відповідні інструменти для застосування цих законів. Зокрема, мінімальні ціни після вступу в дію законів визначатимуться на основі розроблених методик щомісяця 10 числа», - зазначив Тарас Висоцький.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини