Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон про перезавантаження БЕБ

Реклама

Верховна Рада на засіданні 20 червня ухвалила Закон про перезавантаження БЕБ (проєкт №10439), повідомив нардеп Ярослав Железняк.

"Текст погоджений з партнерами. З незалежним відбором нового Голови БЕБ, переатестацією та кадровим відбором. За участю іноземних експертів та українського бізнесу", - додав він.

Також раніше Ярослав Железняк розповів, що Комітетом було схвалено до другого читання нову і фінальну версію законопроекту про реформу БЕБ. Ключові положення:

  • Нового Голову має обирає комісія з 6 членів, де половина міжнародні експерти з правом вирішального голосу.

  • Переатестація проводиться комісією де 6 від новообраного директора БЕБ і 6 від міжнародних партнерів, але за пропозицією українського бізнес середовища.

  • Так само три наступні роки буде працювати кадрові комісії: 6 від БЕБ, 6 від партнерів за пропозицією українського бізнесу.

  • Гарантована незалежність директора БЕБ на рівні НАБУ/САП/НАЗК і ще багато важливих змін про незалежність інституції.

Нагадаємо, бізнес назвав пропозиції до проєкту про перезавантаження БЕБ.

Монітор дані про власну компанію з новою LIGA360. Дивись на досьє компанії очима партнерів, конкурентів та перевіряючих органів. Аналізуй згадки в медіа, інтернет-ЗМІ, соціальних мережах, участь в судових справах. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини