Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 липня запроваджується кримінальна відповідальність за контрабанду товарів

Реклама

Закон щодо криміналізації контрабанди, який було ухвалено ще 9 грудня 2023 року набув чинності з 1 січня 2024 року, проте окремі положення запрацюють з 1 липня.

Йдеться про товарну контрабанду (стаття 201-3 КК):

  • вчинена у значному розмірі (від 7,57 млн грн), - штраф від 170 тис до 425 тис грн.

  • вчинена за попередньою змовою групою осіб або особою, раніше судимою за контрабанду, або службовою особою з використанням службового становища, або у великому розмірі (від 15,14 млн грн), - штраф від 850 тис до 1,275 млн грн або позбавленням волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Такі дії, вчинені організованою групою, - караються позбавленням волі на строк від 7 до 11 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Читайте також:

Криміналізація контрабанди: що змінює новий Закон та коли він запрацює

Криміналізація контрабанди: новації законодавства

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини