Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Прозорро.Продажі стартували перші онлайн-аукціони з великої приватизації

Реклама

ФДМУ оголосив перші в Україні онлайн-аукціони з великої приватизації на Прозорро.Продажі, повідомляє Prozorro.

Це торги з продажу об'єктів балансовою вартістю понад 250 млн гривень. 

Першими лотами великої приватизації є готель «Україна» та Об'єднана гірничо-хімічна компанія:

  • готель “Україна” - 4-зірковий готель у центрі столиці. На 14 поверхах площею майже 22.5 тис. м2 розташовані 363 номери, ресторан, бізнес-центр, 6 конференц-залів, салон краси, сауна, масажний кабінет та парковка на 69 автомобілів. Окрім будівлі готелю новий власник також отримає будівлі охорони, нежитлові будівлі, автостоянки, прибудову та навіс.

Дата аукціону: 18 вересня.

Стартова вартість: понад 1 млрд гривень.

https://prozorro.sale/auction/LPE001-UA-20240719-09566/

  • "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". Основним видом діяльності підприємства є добування руд інших кольорових металів. Головний офіс ОГХК знаходиться в Києві, а виробничі потужності у Дніпропетровській та Житомирській областях.

Дата аукціону: 9 жовтня

Стартова вартість: майже 3.9 млрд гривень.

https://prozorro.sale/auction/LPE001-UA-20240719-99204/ 

«Це два різних, але дуже привабливих об'єкти для інвесторів. Впевнений, вони знайдуть свого власника і отримають друге життя. Адже, велика приватизація - це не лише про продаж об'єктів і залучення великих коштів в держбюджет, які підуть на підтримку Сил оборони та відновлення України. Це про розвиток підприємств і територій, створення додаткових робочих місць, запуск галузей по-новому і підтримка української економіки в ці непрості часи», - наголосив голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

Взяти участь у торгах з великої приватизації може кожен охочий, крім учасників, які за законодавством не можуть бути визначені переможцем аукціону. Аби позмагатися за актив потрібно зареєструватися на одному з акредитованих майданчиків Прозорро.Продажі та зробити цінову пропозицію. 

Нагадаємо, 18 липня 2023 року Кабінет Міністрів визначив технічні моменти для запуску онлайн-аукціонів з великої приватизації в системі Прозорро.Продажі. Такі зміни ініціювало Міністерство економіки, які уряд підтримав змінами до постанов №433 та №432.

Перевірте ризики сторін при підписанні угоди! Нова LIGA360 містить найповніше досьє компаній та допоможе перевірити: 29 ризик-факторів, санкційність, наявність боргів, фінансовий стан, репутацію в медіа тощо. Замовте презентацію комплексного рішення LIGA360 для контролю інформаційних ризиків і ухвалення рішень, та відкрийте більше можливостей. 

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією, і економ більше з кожною додатковою ліцензією. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини