Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водії, які виконують міжнародні перевезення, повинні отримати код 95

Реклама

Мінвідновлення інформує, що оновлена у червні 2024 року процедура ліцензування перевізників передбачає необхідність проходження профільної підготовки водіями, що виконують міжнародні перевезення вантажів чи пасажирів. Йдеться про отримання так званого “Коду 95”, що підтверджує професійну компетентність водія. 

Вже 13 тисяч водіїв успішно підтвердили свою кваліфікацію та мають відповідні документи. Відповідна інформація внесена до електронного реєстру водіїв.

Кваліфікаційна карта водія - це офіційне підтвердження наявності у водія необхідної кваліфікації для здійснення вантажних перевезень масою понад 3,5 тонни для категорій «C», «D» і «E». Водій отримує це свідоцтво після успішного проходження спеціальних курсів. Свідоцтво видається у формі пластикової картки та дійсне протягом 5 років.

Відповідно до Ліцензійних умов, всі водії з серпня 2025 року повинні будуть мати кваліфікаційну картку водія. Отримати її можна на профільних курсах. Сьогодні в Україні є 21 сертифікований навчальний центр. Загалом ці центри мають 24 навчально-тренажерні класи, що забезпечують таке навчання у Київській, Львівській, Одеській, Дніпровській, Харківській, Вінницькій, Рівненській, Закарпатській, Чернігівській, Чернівецькій областях. Перелік навчальних центрів можна знайти за посиланням.

Триває навчання один тиждень для досвідчених водіїв та від 4 до 8 тижнів - для тих водіїв, які отримали посвідчення водія після 2021 року. Основна частина курсу, як правило, відбувається онлайн.

Зміни підхід щодо інформаційної безпеки у своїй компанії. Комплексно відстежуй всю необхідну інформацію в одному продукті LIGA360. Замов презентацію сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини