Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Оператор ринку" відкрив майданчик для торгівлі гарантіями походження електричної енергії

Реклама

АТ «Оператор ринку» відкрив майданчик для торгівлі гарантіями походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, повідомила пресслужба компанії.

Торгівля гарантіями походження електричної енергії на майданчику АТ «Оператор ринку» здійснюватиметься стандартизованими та спеціальними продуктами, в основі яких прозоре ціноутворення. Для продавців та покупців гарантій походження будуть доступні два види торгів: безперервні та індивідуальні.

Після купівлі гарантії походження покупець-споживач має погасити (активувати) її у Реєстрі гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, адміністрування якого здійснює НКРЕКП. Після цього куплена гарантія походження виводиться з обігу та є підтвердженням того, що покупець використовує для виробництва товарів чи послуг «зелену» енергію.

Для участі в торгах, зацікавленим особам необхідно зареєструватися на майданчику АТ «Оператор ринку», перейшовши за посиланням.

Детально процес реєстрації та інші особливості роботи в програмному комплексі описано в інструкції, розміщеній за посиланням.

Нова LIGA360 допоможе вивчити цю тему детальніше. Аналітика від експертів, роз'яснення держорганів, практичні кейси та їх вирішення. Замовте персональну презентацію для ваших потреб. 

Читайте також:

Ринок "зеленої" енергетики: що змінить впровадження гарантій походження енергії з ВДЕ

Запровадження гарантій походження електроенергії з ВДЕ в Україні

Генератори на підприємстві, когенераційні установки та приєднання до електромереж - Енергетичний дайджест

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини