Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Група "ТАС" купує Ідея Банк Україна Новини компаній

Реклама

18 жовтня 2024 року правління Getin Holding та Група «ТАС» підписали договір купівлі-продажу Ідея Банку Україна. Покупцем 100% акцій є компанія Alkemi Limited (Кіпр), що входить до групи «ТАС». Про це повідомила пресслужба ТАС.

Угоду буде завершено після отримання дозволу  Антимонопольного комітету України та погодження купівлі акцій Ідея Банку Національним банком України. Угода регулюється англійським законодавством і вимогами Варшавської фондової біржі.

Згідно з підписаною угодою, ціна акцій Ідея Банку Україна становитиме 34 мільйони доларів США в еквіваленті євро при очікуваному рівні оподаткування доходів банків у 50%:. Сума збільшиться до 36 млн. доларів, якщо оподаткування доходів банків залишиться на рівні 25%.

Крім того, угода передбачає, що якщо дата закриття угоди буде пізніше 31 грудня 2024 року, Alkemi Limited заплатить Getin Holding додаткові 800 000 доларів за кожен повний календарний місяць, починаючи з січня 2025 року.

Нагадаємо, у березні НБУ визнав небездоганною ділову репутацію бенефіціара Idea Bank. Згодом регулятор висунув вимогу продати банк до кінця жовтня.

Нова LIGA360 змінює все! Комплексні розслідування щодо компаній з України, Великої Британії, Кіпру, Латвії, росії. Пошук у санкційних списках, аналіз міжнародних зв'язків, зв'язків з PEP та ін. Замовте презентацію зараз. 

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини