Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Маніфест 42" звертається до Президента із закликом накласти вето на закон про підвищення податків

Реклама

Громадський рух "Маніфест 42" звернувся до Президента України Володимира Зеленського із закликом накласти вето на закон №11416-д про підвищення податків, оскільки він протирічить Конституції, запроваджуючи сплату податків "заднім числом", а згідно зі статтею 58 Конституції України, закони не мають зворотної дії в часі.  

Бізнес-спільнота звертає увагу Президента як гаранта Конституції на необхідність застосувати статтю 8, згідно з якою закони мають прийматися лише на основі Конституції. 

"Підвищення податків "заднім числом" за нинішніх обставин не тільки незаконно, але й аморально. Скандал навколо прокурорів-інвалідів та розмірів їхніх пенсій актуалізував питання, куди підуть державні кошти від підвищення податків. Адже з'ясувалося, що суми пенсій окремих тилових силовиків вищі, ніж місячна прибутковість переважної більшості українських підприємств", - йдеться у заяві. 

Громадський рух "Маніфест 42" пропонує Президенту України при застосуванні вето послатися й на 42 статтю Конституції, яка гарантує право на підприємницьку діяльність. Адже необхідність сплачувати податки “заднім числом” ставить бізнес перед загрозами непередбачуваних ризиків і повного блокування роботи.

Нагадаємо, Закон про підвищення податків передбачає підвищення військогово збору з 1 жовтня 2024 року на зарплати всіх фізичних осіб (включаючи тих, хто працює в режимі «Дія.Сіті»)з 1,5% до 5%. Закон наразі передано на підпис Президенту. Детальніше про податкові новації тут

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні. 

Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Поспіши замовити для своєї компанії. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини