Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАЛЮТНІ КРЕДИТИ КОНВЕРТУЮТЬ ВОСЕНИ

23 липня 2014, 09:05
252
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У профільному комітеті парламенту стверджують, що законопроект № 4185а-2 про конвертацію валютних кредитів в гривню буде винесено на друге читання не раніше вересня. При цьому, очевидно, буде прийнято ту його редакцію, яка влаштує Нацбанк.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Отож, як мінімум, до осені змін у цій сфері чекати не варто.

При цьому, очевидно, процес конвертації кредитів в гривню буде доступний лише невеликому числу позичальників. На цей момент йдеться виключно про фізосіб, які взяли кредит на придбання житла, за умови, що це житло для них єдине, а неоплачена частина кредиту становить не більше 1 мільйона гривень за курсом на 1 січня 2014 року. Ну і ясна річ, у позичальника не повинно бути заборгованості з погашення кредиту на момент звернення до банку за конвертацією.

Механізм перерахунку такий: розмір зобов'язань за кредитом фіксується за курсом НБУ на 1 січня 2014 року, розмір щомісячного платежу залишається старим, термін повернення кредиту збільшується.

Таким чином, можна сказати, що банківське лобі знову відпрацювало на 100% і, швидше за все, буде прийнято найменш болючий для банків варіант.

ОДНАК:

У проекті ні слова не сказано про кредити, видані бізнесу. Хоча для нього питання конвертації валютних кредитів не менш гостре.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини