Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Професійну освіту чекають нововведення

26 липня 2018, 12:53
199
0
Реклама

Розпочато практичну роботу над новим законопроектом «Про професійну (професійно-технічну) освіту». Заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей зазначив, що цей документ визначить засади розвитку галузі, які будуть адаптованими до реального життя без перепон для державно-приватного партнерства.

На першому засіданні робоча група обговорила, зокрема, фінансування закладів, інклюзивність профосвіти, систему часткової кваліфікації робітників, управління закладами та вимоги до їх керівників.

Говорили також про можливий механізм створення та роботи Центрів професійної досконалості, як платформи для співпраці закладів ПТО, бізнесу та органів регіональної влади. У них, зокрема, проводитимуть підвищення кваліфікації викладачів та майстрів. В планах також найближчим часом визначити критерії відбору закладів які претендуватимуть на відкриття Центру на їх базі, оскільки його створення коштуватиме кілька мільйонів євро.

До робочої групи увійшли представники МОН, Мінфіну, Мінсоцполітики, місцевої влади, народні депутати, очільники професійних об'єднань та асоціацій, директори закладів ПТО. Їх робота проходитиме як у формі зустрічей, так і дистанційно.

Новий законопроект планують винести на обговорення на початку вересня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини