Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як організаційно-штатні зміни в Генпрокуратурі вплинуть на бізнес?

12 липня 2018, 11:24
312
0
Реклама

Генпрокурор Юрій Луценко 11 липня підписав наказ про організаційні зміни в структурі і штатному розкладі ГПУ. За офіційною версією, мета змін полягає в поділі підрозділів, що здійснюють досудове розслідування і процесуальне керівництво над розслідуваннями.
Адвокат Денис Овчаров написав у себа в фейсбуці: «Ця новина цікава бізнесу, тому що результатом перестановки керівників в ГПУ буде перегляд справ, які займалися попередні «лідери». Якщо їх «робота» щодо закриття справ була якісна, то боятися не варто. В іншому ж випадку, постанову про закриття кримінального провадження буде скасовано і «веселощі» продовжиться. Чим погана наша корупційна вертикаль, так це тим, що її ніхто не дотримується. Ось тому в нашій країні немає «чарівного кабінету», і все менше клієнтів, які його шукають. Але в перспективі це позитивний крок у боротьбі з корупцією, тому що домовлятися по одній і тій самій справі в ГПУ і ДБР буде дуже дорого ».
Наказом Гепрокурора ліквідовані чотири підрозділи ГПУ: департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; департамент спеціальних розслідувань, який займався справами Євромайдану; управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями; управління, яка вчиняє процесуальне керівництво в кримінальних виробництвах слідчих управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.
«У той же час в структурі ГПУ створено управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ з тієї ж штатною чисельністю і однойменне управління в складі колишнього департаменту спеціальних розслідувань. А відділ процесуального керівництва в кримінальних виробництвах слідчого управління спеціальних розслідувань включений в якості окремого підрозділу в департамент процесуального керівництва в кримінальних виробництвах, підслідних Державному бюро розслідувань», - повідомили в ГПУ.
Крім того, на базі двох ліквідованих структурних підрозділів створено два нових управління в складі Головного слідчого управління: управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини