Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Державна регуляторна служба стала майданчиком для пошуку компромісу

9 липня 2018, 18:01
225
0
Реклама

На початку липня Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі застосувала спеціальні заходи щодо імпорту в Україну сірчаної кислоти та олеуму незалежно від країни походження та експорту, у вигляді квотування строком на три роки. Лобіювали його виробники кислоти, їм різко опонують металурги.

У зв'язку з цим, 5.07.2018 в Держрегуляторній службі відбулась зустріч із виробниками сірчаної кислоти та представниками металургійних підприємств. За словами других, введення імпортних квот веде до монополізації ринку двома хімічними підприємствами та ризику залишитись без сировини. Також обговорили питання нестачі залізничних цистерн для перевезення сірчаної кислоти. Один з експертів зауважив, що раніше в Україні було 136 цистерн, станом на 2018 рік їх вже менше сотні. В наявних цистернах можна перевезти лише 40 тис. т продукції, а потрібно 100-120 тис. т.

Оскільки до набрання законної сили рішенням Міжвідомчої комісії залишається ще два місяці, не виключена можливість його скасування або, в крайньому випадку, коригування. Для цього, при ДРС створили моніторингову комісію, яка буде збиратися кожні 10 днів і до 1 вересня визначить рівень забезпечення підприємств сірчаною кислотою та надасть свої висновки в Міжвідомчу комісію при МЕРТ. На засіданнях комісії представники виробників і споживачів сірчаної кислоти будуть надавати інформацію про підтверджені поставки за кожен період. Варто відзначити, що споживачі заявили про готовність купувати більше продукції у вітчизняних виробників, головне, щоб вона була у них в наявності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини