Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначення соціальної реклами має бути скоректоване

23 червня 2018, 13:44
358
0
Реклама

У Верховній Раді готується законопроект про деталізацію регулювання соціальної реклами. Про це 22 червня сказала на прес-конференції голова комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар: «Ми будемо пропонувати законопроект. Вважаємо, що потрібно змінити визначення на таке - «Соціальна реклама - це суспільно корисна інформація, спрямована на розвиток суспільства і особистості, популяризацію загальнолюдських цінностей, здорового способу життя, освіти і науки, на освітлення державних безкоштовних програм, захист державності, громадського порядку, підвищення обороноздатності держави, і розповсюдження якої не має на меті отримання прибутку».
Соціальна реклама, яка розповсюджується на органи державної влади, не повинна містити «інформації, яка сприятиме формуванню і підтриманню обізнаності щодо певної політичної партії, і не буде стимулювати голосувати». Прізвища в соціальній рекламі не повинні називатися.
Втім, В.Сюмар вважає проблематичним прийняття такого законопроекту найближчим часом, оскільки виборчий період фактично стартував. «Тому однозначно складно буде цей законопроект провести, і, очевидно, що потрібна буде підтримка громадськості.»

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини