Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звіт про портові збори може стати обов'язковим для усіх портів

5 травня 2018, 13:07
253
0
Реклама

Нововведення будуть актуальні для тих суб'єктів господарювання, які мають можливість стягувати такі платежі, але, згідно з чинним законодавством, не зобов'язані подавати звітність. Запропоновані зміни в порядку використання портових зборів дозволять усунути цю прогалину та зобов'яжуть платників, незалежно від форми власності і підпорядкування, надавати Мінінфраструктури відповідну інформацію.

Також в запропонованому проекті наказу врегульовані питання ставок санітарного збору для судів, що перебувають в акваторії морпорта більше 10 діб, і його сплати судами, що здійснюють прохід між морськими портами. Уточнено перелік судів, які відносяться до групи Д і можуть сплачувати тільки причальний збір, вдосконалено порядок розрахунків з якірного збору.

Проект наказу вносить зміни в Наказ Мінінфраструктури № 316 від 27.05.2013 «Про портові збори». Як очікується, це допоможе удосконалити тарифну політику і забезпечити контроль цільового використання отриманих коштів. Зацікавлені особи можуть внести свої зауваження і пропозиції по документу до 3 червня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини